Alweer toe aan vakantie? 9 Tips - Vakantie gevoel vasthouden met bonus
25 augustus 2021 
in Stress
6 min. leestijd

Alweer toe aan vakantie? 9 Tips - Vakantie gevoel vasthouden met bonus

Dit is deel III van een drieluik over vakantiestress. In dit artikel vind je 9 tips over hoe jij zo lang mogelijk dat vakantiegevoel vasthoudt! Met 9 bonustips! In totaal dus 18 adviezen om die heerlijke vakantie vibe te blijven ervaren.

Heb je een fijne vakantie gehad? Of heb je nog een week of twee? Of ga je later dit jaar? Een vakantie, waarin je lekker tot rust komt en je even weg bent uit de waan van alledag. Zo’n vakantie die jou niet lang genoeg kan duren. Heerlijk genieten van de rust, ontspanning, het mooie weer en de vrijheid! 

Ben je al terug maar ben je nog steeds moe en voel jij je nog niet lekker in je vel en ga je met tegenzin weer aan de bak? Balen dat je nog niet hersteld bent en eigenlijk geen tijd hebt gehad om echt te genieten van je vakantie. Je lichaam geeft duidelijk aan dat het (meer) tijd nodig heeft om te herstellen. En dat is écht nodig! Immers, als je uitgerust bent, ben je emotioneel stabieler, creatiever, energieker en gelukkiger! En dat wil je het hele jaar door toch? Immers,

The purpose of life is to be happy!

En dan…..te snel…. gaat je wekker en spring je weer op die alsmaar voortdenderende trein. Niet getreurd! Lees door  !

Jij bent de baas over jouw leven en jij kan zelf wat dóen om dat relaxte ontspannen gevoel van de vakantie te houden!

In een drieluik, 3 keer 9 tips wat jij kan doen vóór, tijdens en nà je vakantie om ontspannen op vakantie te gaan, écht te genieten van je vakantie en nog lang dat vakantiegevoel vast te houden.

Dit is deel III. Wat jij de vakantie kan doen om dat heerlijke vakantiegevoel vast te houden!

Deel I gemist? Klik op de volgende link om te ontdekken: Wat je al vóór de vakantie kan doen om ontspannen op vakantie te gaan!

Deel II gemist? Klik op de volgende link om te lezen: Wat jij tijdens de vakantie kan doen voor minder stress? 

1. Zorg dat je minstens 1 of 2 dagen terug bent voordat je weer gaat werken 

Dan kan je lijf zich acclimatiseren en weer wennen aan de overgang van lekker niets doen naar lekker weer iets doen

Bonustip 1: Peak end rule  !

Je brein onthoudt de pieken en het laatste stukje van je vakantie. Zorg dat het einde van je vakantie dus supervet is. Plan als je thuis bent nog iets leuks voordat je aan de grote baal was begint en je werk laptop opentrekt.

2. Kijk naar je mooiste vakantieherinneringen en voel de vakantie vibe!

Bekijk je mooiste vakantiefoto’s. Liefst elke dag maar doe het in ieder geval na 1 dag en dan na 3 dagen, 1 week, 14 dagen en 1 maand. Dan komen die mooie herinneringen van je korte termijn- in je lange termijn geheugen terecht en kan je er dus veel langer van genieten!

Bonustip 2: Zorg dat je jouw favo vakantiefoto vaak kan zien

Maak van jouw flow moment op vakantie jouw screensaver op je mob of laptop of lijst de foto in en hang ‘m op een plek waar je regelmatig voorbijloopt. Neem een paar tellen en ga weer helemaal op in het moment: Stop, adem en voel ….  .

Bonustip 3: Visualiseer over je mooie vakantiemomenten en voel

Je hoeft niet op vakantie gaan omdat heerlijke vakantiegevoel te ervaren!

3. Luister naar de muziek waar jij blij van werd tijdens je vakantie.

Zet jouw vakantiemuziek in je favo playlist, doe je ogen dicht en je bent er weer! Wat was jouw favoriete nummer tijdens je laatste vakantie?

Bonustip 4: Film van je vakantie kijken

Mijn laatste vakantie was met mijn kids in Lacanau waar we hebben gegolfsurfd, gesupt en nog veel meer. Je mobiel maakt van je foto’s tegenwoordig zelf al mooie herinnering filmpjes maar je kan natuurlijk ook zelf alle foto’s en filmpjes aan elkaar knutselen tot een after movie! Prompt ben jij er weer en voel je weer die vakantie vibe!

4. Maak het gerecht dat echt een feestmaal was op jouw vakantie 

Of die heerlijke (alcoholvrije) cocktail. Ruik, proef en voel! Voor de kids is het die meterslange pizza. Voor mij die heerlijk fruits de mer!

Bonustip 5: Koop een ingrediënt uit je vakantieomgeving

Bijv. die heerlijke pure olijfolie, pasta, honing, bijzondere wijn. Zet het op een plek neer waar je dagelijks voorbij loopt en waan je weer in die ontspannen sfeer. Geniet!

5. Houd het leukste vakantieritueel vast!

Kies iets uit wat je altijd tijdens je vakantie deed en houdt dat ritueel vast! Samen een kop koffie drinken, een wandeling na het eten, een uur spelen met de kids of een boek lezen? Just relax and have fun!  Wat is jouw favoriete vakantieritueel?

Bonustip 6: Heb geduld voor routine  

Een routine heeft even de tijd nodig en gaat door de waan van de dag er ook niet altijd meteen inslijten. Lukt een uur wandelen niet, doe dan een half uur of een kwartier. Probeer het ritueel aan het begin van de dag te doen. Dan kan het niet opgeslokt worden door 'van alles wat even tussendoor komt' en heb je vaak de meeste energie. Ook heb je dan al gelijk dat toffe vakantiegevoel te pakken.

6. Loop heel bewust langzamer dan je normaal gewend bent

Zo blijf je relaxed! Lastig? Beeld je in: Rustig hardlopend op het strand of een heerlijke avondwandeling met zonsondergang. Die momenten dat je helemaal in het hier en nu bent. Voel, ruik en proef dan ben jij helemaal ontspannen.

7. Gebruik je vrije tijd om te relaxen en niet om volstoppen met “de moetjes"

Dus even vrij, ga niet gelijk door met strijken, administratie of iets dergelijks. Best heel lastig en je niet gelijk schuldig gaan voelen (I know  ). Ga lekker sporten, lezen, avondje in bad, met vrienden eten, wat drinken in de tuin. Doe waar jij blij en relaxt van wordt. Plan dat ook gewoon in!

8. Voer het rustige vakantietempo in de eerste dagen

Houd je out of office nog 1 of 2 dagen aan en ga door je mail. Je zal zien de meeste mails zijn niet relevant meer en hoef je dus helemaal niet meer op te reageren. Plan de eerste week zo min mogelijk afspraken. Voor een overgang van niets naar iets

Bonustip 7: Plan tijd in om met je collega's te kletsen over je vakantie!

Laat je foto's zien met bijvoorbeeld een verfrissende icetea. Zo kan je de rest van de tijd lekker aan de slag.

Bonustip 8: Plan voor je vakantie het verwerken van je mails na de vakantie

En plan ruim! Waar was ik ook alweer mee bezig? Wat geeft energie? Prioriteer en creëer overzicht. Dat voorkomt echt onrust en stress.

9. Last but not least = LOSLATEN ==> Zorgt voor ontspanning

Zo lastig en herkenbaar maar dit gaat je helpen nog lang te genieten van je vakantie. Wat kan jij NU beïnvloeden? Doe het! Zo niet, laat het los. Bespreek waar je tegen aan loopt met anderen. Wellicht kan een ander het doen? (delegeren) of kan het op een later moment (plannen, zie tip 8) of is het zinloos? (delete).

Bonustip 9: Adem vervelend gedoe uit

Adem rustig in en uit… en bij de uitademing adem je alle irritaties, onzekerheden, pijntjes, gedoe uit je lijf. Bij de inademing adem je frisse nieuwe levensenergie in.

Er zijn nog veel meer tips om in die heerlijke vakantie mood te blijven. Wat doe jij om je niet meteen door de waan van alle dag te laten leiden en dat je niet gelijk denkt: "Poeh, ik ben weer toe aan vakantie!"

Als je nog niet genoeg bent uitgerust of na de eerste werkdagen denkt: "Ik kan wel weer een vakantie gebruiken." Bedenk:

Stress is een mooi signaal van je lijf!

Het allerbelangrijkste is, erken je stress. Het is een mooi signaal van jouw lijf. Ben jij nog steeds moe, ondanks jouw vakantie? Wat heeft jouw lijf, jouw hart te vertellen? Vraag het en luister… Met een paar simpele aanpassingen kan het al een stuk relaxter zijn.

Stress klachten ontstaan als je onvoldoende kan herstellen van je inspanningen.

Heb je écht last van stress? Ontdek wat je NU kan doen om minder stress te ervaren. Lees mijn 10 gouden tips Eerste Hulp Bij Ontzettende Stress door mijn gratis e-book te downloaden. Gratis e-book 10 gouden tips Eerste Hulp Bij Ontzettende Stress

Voor nu heel veel vakantie vibes toegewenst!

==> Binnenkort: Goede voornemens gemaakt tijdens je vakantie? Hoe zorg jij ervoor dat wat jij je voor hebt genomen daadwerkelijk gaat doen?

Hoe blijf jij in die relaxte vakantiestemming? Hoe zorg jij voor ontspanning en aandacht voor jezelf (en je gezin) als je niet op vakantie bent? Dat je niet meer geleefd wordt door de waan van alledag? Wil je graag stoppen met altijd maar overwerken? Anderen pleasen en jezelf (daardoor) maar wegcijferen? Die continue spanning, gejaagdheid in je lijf voor eens en altijd uit jouw systeem deleten? En nu eindelijk eens écht tijd aan jezelf besteden of het nu sporten is , rustig met een boek op de bank of een avondje uit? Wil jij af van die overtollige (vakantie)kilo’s en dat ze ook voorgoed wegblijven? Je weet dat meer ontspanning, rust, bewegen en gezonder eten goed voor je is maar op de een of andere manier krijg je het niet voor elkaar dat te integreren in je leven…

Het is echt mogelijk!

De HartZinnig trajecten helpen jou wensen, jouwe verlangens, dat wat jij dolgraag echt wil waar te maken.

Niet dienende patronen en overtuigingen worden doorbroken en opgeruimd zodat ruimte ontstaat om te leven zoals jij voor ogen hebt. Een kloppend leven, letterlijk en figuurlijk  !

Hoe Zou Het Zijn als het nu wel lukt?  

het = ...[vul je verlangen maar in]

Move into Flow en Breakthrough old patterns & beliefs zijn de trajecten die jou letterlijk en figuurlijk in beweging zetten naar de beste versie van jijzelf! Jouw hart en jouw mind staan hierin centraal.

Houd je mailbox en de socials van HartZinnig in de gaten want in de maand september (2022) wordt het allernieuwste traject Breakthrouh old patterns & beliefs gelanceerd! Dit traject is volledig gebaseerd op de bewustzijnsmethode Touch of Matrix.

Vragen? Neem contact op met Petra!

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen