Jij haalt het niet in je hoofd om bij mij te komen voor relatietherapie en toch red ik de relatie
08 maart 2023 
in Stress
2 min. leestijd

Jij haalt het niet in je hoofd om bij mij te komen voor relatietherapie en toch red ik de relatie

Sylvia (natuurlijk niet haar echte naam) heeft vandaag een sessie bij mij en ik weet nu al wat we gaan doen. We gaan haar relatie redden. Nee, ik ben geen relatietherapeut! Jij zou het ook niet in je hoofd halen om bij mij te komen voor relatietherapie. Maar dat waarvoor jij je me wilt inschakelen, dat ongelofelijke geren en gevlieg waar je zo onrustig van wordt. Dat leidt ook heel vaak tot een relatiebreuk.

Je kent het waarschijnlijk ook wel. Sylvia is een ambitieuze vrouw met een bijna fulltimebaan (in werkelijkheid gewoon meer dan fulltime) die ze combineert met een gezin met kleine kinderen. Ze durft het eigenlijk niet toe te geven maar ze loopt tegen haar grenzen aan.

Ze is onderweg naar een prachtige carrière, heeft een druk sociaal leven, wil blijven sporten, bieb moeder zijn op school, nog een training volgen. Zij is van ‘en en en’ maar het begint haar écht op te breken.

Dat voelt ze ook en de huisarts heeft haar daar al voor gewaarschuwd. Doe nu maar wat rustiger aan, kreeg ze te horen. Haar lijf geeft namelijk signalen af: vaak last van hoofdpijn, moe, humeurig, snel geïrriteerd, hartkloppingen. Vaak voelt ze zich ook niet begrepen door haar vriendinnen die minder zijn gaan werken toen er kids kwamen. Zij zeggen: Ga dan een dag of wat minder werken!

Sylvia beseft echt wel dat het anders moet maar wil niet haar ambities laten varen.

Dat tegen haar grenzen aanlopen is het probleem waarvoor ze bij mij komt.

En uit ervaring weet ik: in het derde of vierde gesprek gaat het over haar relatie want de vader van die kinderen heeft er ook last van dat zij op haar tandvlees loopt.

Vorige week was ze bij mij en vertelde ze één van haar diepste angsten van deze situatie. Namelijk dat haar man bij haar weggaat. Dat wil ze helemaal niet maar ze ziet het zo gebeuren. Ze snapt het ook nog want ze heeft zelf ook door dat ze helemaal niet meer die vrolijke opgeruimde vrouw is.

Vandaag gaan op zoek naar ingesleten patronen die zo in haar zitten dat ze tegen beter weten in altijd haar werk op prio 1 zet. Het gaat niet om leren ‘nee’ te zeggen want dat is het probleem helemaal niet. Het gaat om wat er daarna in haar gebeurt als de ‘nee’ eruit gegooid is. Die stemmetjes die zeggen ach joh, dat kan toch nog prima? Die belemmeringen, beperkende overtuigingen buigen we op zo een manier om dat ze nog steeds carrière kan maken én ik weet dat ze dan veel meer zichzelf wordt. Heel fijn voor haar man! Dat het thuis weer veel gezelliger wordt maar vooral dat het voor haarzelf weer veel leuker wordt!

En dat ze aan het eind van het traject hier met z’n tweeën langs komen en zeggen: ‘Het was niet de insteek maar, weet je Petra, je hebt wel onze relatie gered!

Voel jij ook voor een sessie?

Elke week heb ik 3 gratis sessies geblokt in mijn agenda. Voor een eerste advies hoe jij je relatie redt bij werkstress en je helemaal jezelf niet meer bent.

Stuur een bericht naar petra@hartzinnig.nl of vul gelijk het formulier in voor de gratis sessie door op de deze link te klikken.  Dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen