Straks komen ze erachter dat ik niet goed ben
05 februari 2023 
in Stress
2 min. leestijd

Straks komen ze erachter dat ik niet goed ben

Is het gelukt? Jouw goede voornemens waar te maken?

Dry January volbracht? Yes, champagne ;-) of ben je halverwege afgehaakt?

Vandaag had ik een sessie met een jonge vrouw. Ze was gefrustreerd, boos en verdrietig tegelijk, op haarzelf. Vol goede mooie plannen was ze in januari gestart. Nu was ze op. Eigenlijk nog moeier dan in december. Ze had zo vaak verteld aan haar leidinggevende dat haar werk door de groei van het bedrijf te veel werd. Vandaag had ze zich ziek gemeld. Ze baalde ervan want dat wilde ze helemaal niet maar ze was zo moe, huilerig en kon niet meer. Pas nu kreeg ze het gevoel dat er écht naar haar geluisterd werd. Was dit dan nodig om eindelijk gehoord te worden?

Herken je dit?

Ze was gewoon doorgegaan met het maken van extra uren ondanks dat ze verschillende keren tegen haar leidinggevende had gezegd dat het haar te veel werd.

Haar lichaam had al meerdere malen een signaal afgegeven van stress: altijd maar moe, snel chagrijnig, bozig en de laatste weken hartkloppingen.

Het is niet dat ze niet wilde maar iets in haar hield haar tegen. Haar angsten kwamen elke keer om de hoek kijken op het moment dat ze op een normaal tijdstip naar huis wilde gaan.

Straks word ik ontslagen of komen ze erachter dat ik niet goed ben of misschien werk ik wel niet efficiënt genoeg etc. etc.

Wat is het nu toch dat je tegen beter weten in maar doorgaat. Zelfs bij serieuze signalen van je lijf?

Het is heel normaal dat je je ongemakkelijk voelt als je iets gaat doen wat nieuw voor je is. Daarover ging vorige week mijn masterclass: “Wat houd je NU toch tegen? Echt gaan doen!”*

Je houdt jezelf vooral tegen: jouw brein, jouw (on)bewuste niet helpende patronen, jouw voorkeur naar pleasure. Het vertrouwde, bekende voelt veilig. Gek genoeg weet jij dat dat gevoel niet beter is! Wat ook niet helpt is als je bezig blijft met hangen in de gedachtestroom rondom die angsten, als: Wat nu als het mis gaat? Wat nu als ik dan ontslagen word? Gedachten trekken weer gedachten aan en alles waar jij je gedachten op richt wordt groter.

Zij heeft het besluit genomen om weg te gaan bij het bekende gevoel waardoor ze maar in dezelfde patronen en routines bleef sjezen en écht gekozen voor beter, leuker en gezonder! Een moedige stap! Super spannend ook omdat ze weet dat ze haar angsten gaat tegenkomen en stemmetjes zullen zeggen: ‘Joh, het valt toch eigenlijk allemaal best mee? Huppekee, niet zeuren gewoon een schepje er bovenop en gaan! Als je nu eens nog slimmer werkt?'

Mooi dat ik haar in dit proces mag begeleiden zodat zij zich niet meer zo ongelukkig en gestrest voelt.

Denk jij nu ook: Yes! Ik ben er klaar voor om mijn plannen, doelen werkelijk waar te maken?

Alleen kom je ver maar samen kom je verder én het gaat veel sneller!

Neem contact met me op voor een gratis match-call gesprek. Een match call is geheel vrijblijvend en duurt ongeveer 30 minuten. We bespreken je vragen en je krijgt minimaal 2 tips om gelijk aan de slag te gaan! Eigenlijk een no-brainer dus 😉!

*) Op mijn website bij werk met Petra vind je het  actuele aanbod van mijn masterclasses, trajecten.

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen