Ik koos niet zomaar voor de naam HartZinnig...

Ik koos niet zomaar voor de naam HartZinnig...

Maar waarom dan wel?

HartZinnig is de combinatie van “Hart” en “Eigenzinnig”. Volg je hart en wees eigenzinnig! Dat is het recept voor een gelukkig, vrij en ontspannen leven. Een leven waarin jij jouw dromen waarmaakt. Die gouden plak, jouw droombaan of wat het ook is waar jij naar verlangt!

Gefascineerd door het hart

Klinkt heel simpel maar in de praktijk is dat best lastig. Steeds meer mensen hebben last van stress en daaraan gerelateerde klachten met als resultaat een negatieve spiraal met allerlei gerelateerde (onduidelijke) klachten. Het hart fascineert mij enorm. Jarenlang heb ik hartritmestoornissen gehad en dat tijdens mijn geliefde sporten. Dat maakte dat ik enorm boos was op mijn hart en haar soms haatte. Ja, echt! Ook was ik gefrustreerd en jaloers; waarom kunnen anderen wel zorgeloos sporten en ik niet?

Je hart weet meer dan je ogen kunnen zien

Het leren luisteren naar mijn hart heeft mij enorm geholpen andere keuzes te maken en mijn eigen leven te leven met een gezond kloppend hart! Het hart is wie jij bent. Zonder hart kan je niet leven en zonder hart geen gevoel en geen liefde. Het wordt beïnvloed door gevoelens. Bijvoorbeeld als je verliefd wordt, gaat je hart sneller kloppen, maar ook als er gevaar dreigt. Maar jouw hart is veel meer dan een spier. Zij weet meer dan jouw ogen kunnen zien of je brein kan bevatten.

Eigenzinnig

“Eigenzinnig” staat voor de dingen op jouw manier doen, ook al wijken die af van andere mensen. In ‘Eigenzinnig’ zit het woord “Zinnig”. Dat voor mij twee betekenissen heeft. De eerste is redelijk denkend, verstandig en wijs en de tweede is zingeving. Daar ligt de kern van de coaching bij HartZinnig! Vragen als: wie ben ik? Wat heeft mijn toegevoegde waarde hier op aarde? Wat is mijn purpose? Komen regelmatig voorbij. Jezelf hervinden en blijven in wat voor situatie dan ook zodat je vol energie doet wat je te doen hebt. Welke zienswijzen en denkpatronen weerhouden je er van de dingen te doen die je graag wil doen? Ook waarvan je weet dat die goed of gezond voor je zijn, maar die je toch niet voor elkaar krijgt te doen? Die nieuwe positieve verandering daadwerkelijk integreren en duurzaam laten zijn. Niet op wilskracht, maar op zo’n manier dat je er niet meer over na hoeft te denken. Dat het als vanzelf gaat!

Leven zoals het van binnen wordt verteld

Je ontdekt dat als je volledig jezelf kan zijn, je gelukkig bent en straalt en dat heeft ook een aanstekelijk effect op je (werk)omgeving! Dat doen we door jou in beweging te zetten; op mentaal, emotioneel en spiritueel vlak en als het nodig is ook fysiek. We gaan naar buiten, in de natuur! Van hoofd naar hart door zingeving, zelfmanagement en energiemanagement creëer je een nieuw of versterkt zelfbewustzijn. Kortom: HartZinnig betekent leven op die manier zoals je hart jou vertelt. Dus echt zoals jij bent! Je doet de dingen op geheel jouw eigen wijze, omdat dat diep van binnen goed voelt. Je ontdekt dat als je volledig jezelf kan zijn, je gelukkig bent en straalt en dat heeft ook een aanstekelijk effect op je omgeving. Win win win dus!


Ben je benieuwd naar mijn programma's? Bekijk deze hier of download mijn gratis mini gids.

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen