Hoe goede voornemens aan te pakken. Gelijk stoppen of? Een interview met VIB Radio
11 januari 2023 
2 min. leestijd

Hoe goede voornemens aan te pakken. Gelijk stoppen of? Een interview met VIB Radio

Afgelopen vrijdag werd ik geïnterviewd door VIB radio voor hun programma Toastje Kaviaar, namens Langedijk Consult, over hoe nu die goede voornemens eens goed aan te pakken.

Degene die mij volgen weten dat ik het woord voor-nemen al helemaal niks vind. Daarin zit geen actie. Ik heb het liever over verlangens, wensen en doelen. Belangrijk is namelijk dat jij vooral voelt: ‘JA, DIT WIL IK! Daar ga ik op aan!’*

Ik begon enthousiast te vertellen want ik vind de materie rondom goede voornemens, iets graag (anders) willen en het dan toch niet doen of het niet voor elkaar krijgen, super interessant!

Je houdt jezelf vooral tegen bij anders willen doen. Daarvan bewust zijn is in mijn ogen goud waard. Jouw brein houdt niet van veranderingen en daarom gaan intern alle alarmbellen af waardoor je toch hetzelfde blijft doen wat je altijd al deed. Maf, als je bedenkt dat je heel graag ander wil.

Mijn eerste tip was dan ook: ‘Doe elke verandering in kleine stapjes zodat jouw brein niet door heeft dat je met een mooie verandering bezig bent.’ Na 1 maand zijn 30 baby stapjes 4 grote stappen en dat zonder veel discussie met jouw interne criticasters!

Toen kreeg ik natuurlijk de wedervraag over stoppen met roken en drinken. Dus het is beter steeds één sigaretje minder te roken of een glaasje minder te nemen dan in één keer pats boem te stoppen?

Mijn antwoord: ‘Ik ben niet zo een voorstander van roken dus gelijk stoppen!’ Klonk natuurlijk alsof het recht tegen mijn advies in ging (en wie is er nou wel voorstander van roken. Beetje onhandige woordkeuze). Snap ik ook maar, nog belangrijker is het antwoord op de volgende vraag: Hoe serieus neem jij jezelf eigenlijk? Als je heel graag anders wil en je doet het niet, hoe zit het dan met je eigenwaarde en liefde voor jezelf?

Als je echt een probleem hebt, omdat je goed ziek bent bijvoorbeeld, dan wil je echt wel gelijk stoppen. Als het nog geen pijn doet denk je (onbewust): ‘Ach wat maakt dat sigaretje of extra borreltje nu uit?’ Tja, waar ga je voor? Korte termijn geluk versus lange termijn geluk. Wij mensen vermijden vanuit nature liever nu de pijn en frustraties dan later want dat kent jouw lijf toch nog niet.

Als jij je bewust bent van wat voor tegenstrijdige patronen aan gaan als jij dolgraag wil veranderen, dan ontstaat opeens meer ruimte om wel jouw wensen, verlangens, doelen en voornemens voor elkaar te krijgen. Dan gaat het écht makkelijker!

Daarover gaat mijn masterclass: Wat houd je nu toch tegen? Goede voornemens echt doen!

Wanneer: Woensdag 25 januari om 20.00-21.00

Investering: Gratis

Wat: In een uur een krijg je een kijkje in je brein en jouw onbewuste en natuurlijk tips hoe je meer béwust jouw doelen kan halen of het nu zakelijk is of privé.

Wat nu als je het wel lukt?Jij leert waarom het heel normaal is dat veranderingen niet zomaar lukken. Sterker nog het is juist jouw brein dat de handrem aantrekt! Maf he?! Juist jij wil zo graag anders! Of het nu zakelijk is of privé, dat maakt niet uit.
Denk Yes! Daar wil ik meer van weten? Stuur me een berichtje! of mail naar petra@hartzinnig.nl en je ontvangt de link!

Natuurlijk zijn tijdens het interview nog een aantal tips besproken, maar wil je nu gelijk meer informatie over goede voornemens wél halen. Miranda Langedijk heeft daar 2 waardevolle artikelen over geschreven. Klik op de links hieronder.

https://www.langedijkconsult.nl/goede-voornemens-zo-slagen-ze-wel/

https://www.langedijkconsult.nl/10-positieve-tips-om-je-goede-voornemens-te-laten-slagen/

*Vind je dat best lastig om te bedenken wat ik? Lees dan mijn blog 3 tips om te denken en te voelen wat wil ik in 2023


Hartelijke groet,

Petra

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen