Maf, toch? Ik wil het niet meer maar doe het toch!
08 november 2022 
in Stress
1 min. leestijd

Maf, toch? Ik wil het niet meer maar doe het toch!

Waar wil jij het allerliefste van af?

De chaos in mijn hoofd, de spanning in mijn lijf!

Ze gaat door: Niet zo gek ook, want ik heb een drukke baan, ben ambitieus, stuur een team van 14 mensen aan en met een gezin is er namelijk altijd wel wat aan de hand.

Zij zit in de spiraal van en maar door, door én door gaan!
Diep van binnen weet ze dat dit niet de oplossing is: ze wordt er niet vrolijker van, niet fitter, eigenlijk alleen maar moeier. Zij is chagrijnig naar haar partner en kids en zij zegt:

“Ik ben iemand aan het worden die ik niet wil zijn!”

Het is toch maf? zegt ze.

Elke ochtend als ik opsta denk ik: “Dit wil ik niet meer maar toch doe ik er alles aan om mijn to-do list af te vinken.”

Hoe dan wel? Vraagt zij zichzelf af. Ik heb van alles geprobeerd: mediteren, genoeg proberen te slapen, weekendje weg, leren ‘nee’ zeggen (pff) en nog veel meer maar tot op heden werkte het niet.

Tijdstress, werkstress (hoe je het ook noemen wil). Het is niet jouw fout. Je wordt collectief geleid door je ego. Jouw ego wil zo graag dat je het goed doet en dan tja is het heel ‘gewoon’ wat je doet. Leuk? Nee, maar…

Het managen van stress of liever gezegd managen van rust en ontspanning is iets wat alleen jij kan doen. Het is jouw verantwoordelijkheid. Zie het als jouw (innerlijke) job!

Kom uit de spiraal van en maar doorgaan door jezelf eruit te draaien!

Hoe?

Welk verhaal vertel jij over jezelf aan iedereen? Het klinkt niet altijd leuk, maar:

‘Het leven dat jij leeft, heb je helemaal zelf gecreëerd!’

Word je bewust van jouw verhaal en daarmee (on)bewuste programma’s over het altijd goed willen doen, willen ‘pleasen’ etc.

Herken jij je hierin en wil jij dolgraag anders? Rust in je hoofd, ontspanning in je lijf! “Gewoon’ gelukkig zijn in een druk vol leven? Loslaten van oude programma’s, overtuigingen en gedachtes, hoe goed bedoelt ze ook waren?

Mooi om daar mee aan de slag te gaan en wil je nu gelijk beginnen?

Dan heb ik iets gaafs voor jou!

Ik heb een mini-gids geschreven waardoor jij met 14 makkelijke en overal toepasbare tips meer rust in je hoofd ervaart en ontspanning in je lijf!

Is dat wat jij wil?

Klik op de link: gratis mini-gids

Heb je vragen of wil je gelijk in actie komen? Stuur me een berichtje!

Hartegoet,

drs. Petra Muller RC CCP
Heart & Mindset Coach – move into flowIk enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen