Je kiest gewoon niet en daarom heb je onrust in je hoofd!
12 oktober 2022 
in Stress
2 min. leestijd

Je kiest gewoon niet en daarom heb je onrust in je hoofd!

Poeh, he! Er is zoveel om over na te denken. Heb jij dat ook? Dat juist als je hoofd al zo vol zit met allerlei “moetjes” er alleen maar meer en meer bij lijken te komen?

Het is niet zo dat je dan lekker al die gedachtes als visjes voorbij laat zwemmen. Nee, je vangt ze allemaal! Een uur op kantoor met een call, meeting, chats, appjes en nog even een snelle blik op social media. Pfffff, één dolle boel in dat hoofd van jou!

Hoe meer je over al die verschillende gedachtes denkt, hoe meer je er mee bezig bent, hoe meer gedachtes en overdenkingen er komen. Ze tuimelen allemaal over elkaar heen. In je hoofd is de discussie inmiddels in volle gang.

 Niet zo gek dat je alle bliepjes, lichtjes, trillingen en wat voor signalen dan ook allemaal, uit zet.

Jij wil RUST in je hoofd!

Hoe fijn is het namelijk dat je het idee hebt dat je zelf ‘in control’ bent en jij niet continue het gevoel hebt, dat je gestopt wordt met waar je mee bezig was. Als dat steeds gebeurt ben je einde dag en waarschijnlijk al eerder mega gefrustreerd en bozig omdat wat je van plan was te doen weer niet af is. (Dan maar weer vanavond door?)

Veel tegelijk in je hoofd zorgt voor chaos in dat intelligente hoofd van jou!

Enneh, je doet het zelf. Au, ja en ergens weet je dat ook wel. Misschien geen fijne gedachte maar het goede nieuws is wel dat jij er zelf wat aan kan doen!

Als het gaat om rust en ontspanning in je systeem krijgen, ben ik een enorme fan van ademen of mediteren, lummelen, lekker naar buiten en rustig bewegen maar er is nog een hele belangrijke factor die vaak over het hoofd wordt gezien!

 Energie!

Alles is namelijk energie. Gedachte trekt gedachte aan, trekt gedachte etc. Zo werkt dat met energie en de wet van de wet van de aantrekkingskracht. Als het er veel zijn en ze zijn ook niet leuk dan word je er ‘gewoon’ naar van. Niet gek als je weet dat vanuit gedachte gevoel, emotie ontstaat en van daaruit weer gedrag. Nu weer terug naar jouw gedachten.

Door al die verschillende gedachten wordt namelijk ook weer allerlei informatie opgeroepen, zoals overtuigingen, zienswijzen, visies etc. uit jouw systeem. Die zijn vaak afkomstig uit jouw verleden van bijvoorbeeld je ouders, docenten vrienden en ga zo maar door.

Omdat je met zoveel verschillende gedachtes met daaraan gerelateerde info bezig bent, is jouw focus ver te zoeken. Je weet even niet meer en staat stil. Moedeloos wordt je er van. Wat te doen?

Kies! Bepaal welke richting jij op wil gaan! Elke keer weer.

Denk over wat jij graag wil en al de gedachtes die dan komen zijn veel meer in lijn met elkaar. Zorg dat je hoofd vol komt met gedachten die elkaar ondersteunen, dan komt er meer duidelijkheid en rust! Dan heb je ook het gevoel dat je weer in beweging komt en vooruit gaat. Als jij weet welke kant jij op wil gaan, die duidelijkheid in je hebt, laat jij je minder leiden door alles en iedereen die voorbij komt. Daar heb je eenvoudigweg geen ruimte voor! Immers, you are on a mission!

Jouw hart is jouw kompas en jouw brein is de kapitein!*

Lastig omdat je niet goed weet wat je nu eigenlijk wil? Geen richting kan kiezen en daardoor maar in cirkeltjes blijft draaien? Luister eens aandachtig naar jouw hart. Klinkt misschien vaag en dat snap ik! Probeer er eens als volgt naar te kijken: Jouw hart is jouw interne kompas en zit vol wijsheid en jij bepaalt dus jouw koers. Zodra deze bekend is kan jouw brein, jouw kapitein aan de slag. Hij weet nu welke kant op te varen en alle informatie die daarvoor nodig is regelt hij (trekt hij aan).

Vragen, advies? Neem contact met me op voor een gratis online heart & mindset gesprek van 30 minuten, als je dolgraag aan de slag wil om rust in je hoofd te krijgen en ontspanning in je lijf in een druk leven.

Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig zijn in een druk vol leven kan!

Hartegroet,

Petra

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen