Jij weet toch als geen ander dat we daar echt geen tijd voor hebben?
16 november 2022 
in Stress
2 min. leestijd

Jij weet toch als geen ander dat we daar echt geen tijd voor hebben?

Deze week is de week van de werkstress!

Brrr van dat woord alleen al krijg ik de bibbers. Ik heb het dan liever over weinig ontspanning in mijn werk*. Begrijp me niet verkeerd: Goed om aandacht te vragen voor de nadelen van stress en daaraan gerelateerde klachten. Gespannenheid, onrust in je hoofd en lijf of allerlei andere fysieke-, emotionele-, en mentale klachten kunnen een enorme impact hebben op jouw leven!


Alleen, je vindt het misschien niet leuk om te horen, stressen doe je echt helemaal zelf!


Het is een intern proces. De een krijgt knikkende knieën of een paniekaanval voor een presentatie en een ander draait zijn hand er niet voor om. De druk kan voor de een heel hoog zijn en dezelfde druk kan voor de ander laag zijn. Stress is overal; wedstrijdstress, examenstress, thuisstress etc. Wat de situatie ook is uiteindelijk is het de externe prikkel die een interne reactie veroorzaakt. Natuurlijk is het goed om naar de omstandigheden en dus deze week naar werk, te kijken. Wat kan je veranderen en wat niet? Dat laatste dan ook lekker loslaten (hoe lastig dat ook weer kan zijn).


Het goede nieuws is dat jijzelf jouw stressreacties kan beïnvloeden zodat je klachten of problemen kan voorkomen.


Afgelopen maand heb ik daarom aan verschillende managers gevraagd of zij deze week speciaal aandacht willen geven aan stress op de werkvloer en hoe de negatieve impact daarvan te beperken. Ik geef namelijk een masterclass ‘STOP met sjezen!’

Niet één maar meerdere keren, kreeg ik de volgende reactie:

'Ja maar Petra, jij als geen ander weet toch dat het nu busy season is en we echt geen uurtje kunnen vrij plannen voor een masterclass?’

Ik voelde me heel eerlijk een mini seconde een beetje dommig. Hoe had ik dit nu kunnen vragen? Ik ben namelijk zelf risk & compliance manager geweest. Daarna was ik flabbergasted en dacht: ‘nee!’. Ik begrijp je heel goed maar dat is juist wat je brein doet!! Denken: “Ja, maar ik heb al zo weinig tijd en dan moet ik dit ook nog doen?!”

Weet je? Het gekke is, dat als jij weer rust hebt in je hoofd en ontspanning in je lijf jij veel meer kan doen dan als dat je nu in de kramp tegen die deadlines aan zit te werken. Dus zeg: “Stop!” Tegen al die stemmetjes in je hoofd. Schrijf je in voor mijn gratis masterclass ‘STOP, met sjezen’ en klik op de link.

Wat gaan we doen?

  • Ontdekken wat anders doen zo ontzettend lastig maakt en je er alleen op wilskracht niet komt. Op bezoek bij jouw brein en ego.
  • Inspireren dat meer tijd voor ontspanning zorgt voor meer productiviteit. Ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
  • Jij krijgt 14 tools waarmee je meer rust in je hoofd en ontspanning in jouw lijf creëert. Deze hoef je niet te onthouden ;-)
  • in 60 minuten en echt niet langer want ik weet hoe kostbaar jouw tijd is, zet ik jouw in beweging jouw interne stress reacties bewust te worden en deze ‘in control’ te krijgen.

Resultaat?

  • Jij bent je bewust dat jijzelf aan de knoppen draait van jouw stress
  • Minimaal 2 acties die je vanaf dan bewust anders doet zodat je meer rust ervaart en daardoor productiever en gelukkiger bent. Win-win dus!

Wanneer?

Vrijdag 25 november 9.30-10.30 is de eerste Masterclass STOP met sjezen!

Kan je niet? Geen probleem. Geef je op en dan ontvang je gratis de replay.

Heb je vragen? Stel ze gerust door me te bellen, appen of te mailen!


*Ik heb het dan liever over weinig ontspanning in mijn werk. Daarmee zeg ik hetzelfde maar blijft de energiefrequentie hoger en voelt het allemaal niet zo zwaar. In ons onbewuste (97% van wat we doen)

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen