Au, Au! Niet zo gek dat ik plots op de grond lag
29 september 2022 
in Stress
2 min. leestijd

Au, Au! Niet zo gek dat ik plots op de grond lag

Afgelopen donderdag lag ik plots op de grond tijdens een wandelcoach sessie. De stoep was helemaal bedekt met bladeren waardoor ik niet door had, tijdens het praten, dat ik in een putje stapte. Ai, een geschaafde knie en een verzwikte enkel.

Niet zo heel gek dat dit gebeurde. Die week zat ik in de auto en voelde, hmm mijn lijf kan wel een portie rust gebruiken. Even tijd voor mijzelf. Een paar drukke weken, met veel gave dingen dat wel, heb ik achter de rug. De lancering van mijn nieuwste traject Doorbreken van patronen - volg je hart, NK's atletiek van mijn oudste zoon, zelf lekker sporten, activiteiten voor Bewegen voor je Brein. 
Mijn hoofd denkt dan, joehoe ben je mal?! Je hebt nog van alles te doen! Dat is mijn angst, I know. Daar heb ik het dagelijks over en natuurlijk komen mijn angsten ook bij mij zo nu en dan op bezoek. Die kleine Petra die tegen me zegt. Zou je dat nou wel doen (rust nemen)? Ik luisterde en ging door…

Mooi gemanifesteerd die rust ;-) 

Dus had ik mij vrijdag lekker geïnstalleerd op de bank*. Kussentje onder mijn voeten en af en toe een ijsklontje tegen mijn enkel aan laten smelten.
En ja wat dan? Wat vind ik nu leuk om te doen? Waar heb ik écht zin in? Lezen, een geleide meditatie, in het kwantumveld van ongekende mogelijkheden gaan staan (nou ja, liggen dan ;-) ) een grote homemade cappu met een stukje hele pure chocola (heerlijk!) en mijn nieuwe E-book creëren. Ja, ik hoor sommigen denken, maar dat is werk. Dat klopt en ik vind dat superleuk om te doen! 

Nu na een week ben ik weer functioneel mobiel, zoals mijn fysio dat noemt. Wandelen gaat best heel aardig maar hardlopen nog even niet. Mijn E-book is een mini-gids geworden met 14 tips voor meer rust in je hoofd, ontspanning in je lijf en plezier in no time waar je ook bent! Bijna en dan kan je ‘m gratis downloaden! Het gidsje is ook in zo een format dat je het makkelijk op je mobiel kan lezen. Ik ben benieuwd wat jouw top 3 gaat worden die jij kan gaan inzetten op momenten dat het niet zo lekker gaat.

Ik vind het nog niet zo makkelijk om te kiezen, maar mijn persoonlijke nummer 1 volgt nu. Als je niet lekker in je vel zit omdat je van alles en nog wat aan je hoofd hebt. Het idee hebt dat jouw to-do list alleen maar groter en groter wordt en echt nooit afkomt en om de haverklap van alles en nog wat tussendoor komt, waardoor je nooit afkrijgt wat je wil en structureel aan het overwerken bent. Vraag jezelf dan eens af: 
-       WAT WIL JIJ? 
-       Waar wil jij jouw kostbare energie aan spenderen? 
-       Wat vind jij het allerbelangrijkste om te doen met jouw tijd?
Tijd komt nooit meer terug, he?
Als jij niet lekker in je vel zit en druk bent met zaken waar je hart niet sneller van gaat kloppen, bouwt de spanning zich op. Weet jij nog wat jouw waarden zijn en jouw verlangens, jouw doelen? Ben je steeds verder van jezelf verwijderd geraakt? Dat geeft veel innerlijke onvrede en stress. Dus waar ben je nu helemaal mee bezig en is dat wat jij wil?
Door je dit regelmatig af te vragen ga je meer bewuste keuzes maken, die passen bij jou of anders gezegd ‘kloppen‘ voor jou!

Ik ben benieuwd wat deze tip jouw brengt. Laat je me het weten?

Hartegroet,
Petra

P.S. Heb je nog vragen of is er iets anders waarmee ik je kan helpen? Neem dan gerust contact met mij. Stuur me een berichtje!

*) Ik kijk vanuit mijn bank uit op de blauwe olifant. Zij kijkt me wijs aan en we gaan in gesprek: Wat wil jij?

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen