Welk verhaal leef jij?

Maandag is de startdag voor een nieuwe werkweek voor de meesten.
Ik zeg bewust meesten omdat sommigen ook in het weekend werken, of in de avond en ook in de nacht.
Dat maakt helemaal niet uit. Ik zelf kijk naar een week van 7 dagen en in die week verdeel ik: mijn werk, privé zaken, tijd met de kids incl. hun sporten en mijn eigen sporten (grofweg, he). Dat een werkdag van 8.30 - 17.30 van maandag tot en met vrijdag zou moeten zijn en dat je in het weekend 'vrij' moet zijn (met een kantoorjob), is natuurlijk ook maar iets wat we hebben bedacht. Dat is een overtuiging en dat is een bruggetje naar het onderwerp van deze blog: 'Welk verhaal leef jij?'

Afgelopen zaterdag had ik een Mastermind dag van Touch of Matrix waar ik superveel inspiratie heb opgedaan om nog meer mijn hart, mijn eigen pad te volgen. Touch of Matrix is gebaseerd op voornamelijk kwantumfysica met ook de 'law of attraction'. Binnenkort meer daarover op mijn website. Het onderwerp dat steevast aan bod komt bij Touch of Matrix is: 'In welk veld stap jij?' Jijzelf bent namelijk verantwoordelijk voor jouw leven! Dus ook welk verhaal leef jij?

Als alles energie is en alles en iedereen met elkaar verbonden is en wij allemaal onze eigen veld (matrix) hebben, is echt maar dan ook echt alles mogelijk! Immers energie = licht = informatie. Alles wat jij graag wil weten, wat jij nodig hebt (ook om los te laten), wat jij wil manifesteren, is er al!

Als je om wat voor reden niet lekker in je vel zit. Je voelt je bijvoorbeeld 'mwah' of hebt wat vaker hoofdpijn of loopt al een tijdje met last van je nek of je schouders. Of je hebt regelmatig dat jij je verdrietig of narrig voelt of welk issue op fysiek, emotioneel of mentaal vlak je ook mee kampt. Daarbij is steeds de vraag: 'Welk verhaal vertel jij jezelf?' 'Welk leven leef jij?' Waarschijnlijk denk je nu: 'Peet, ik leef mijn eigen leven!' Ja, dat klopt. Je leeft het leven wat jezelf hebt gecreëerd en nogmaals wil ik je de vraag stellen: 'Welk leven leef jij?' Heb jij dat zelf bedacht of wordt dat bepaald (onbewust) door anderen? Door overtuigingen en patronen die jij hebt bedacht omdat je daardoor aardig gevonden wordt bijv.

Wat ga jij aan de start van een nieuwe werkweek doen?
Heb jij je in het weekend voorgenomen om het vanaf maandag echt anders aan te pakken? Niet gelijk in die rat-race te belanden en vanaf de ochtend als de kids met hun broodtrommeltjes naar school moeten, te rennen en te vliegen zodat jij net op tijd bent voor jouw meeting op kantoor. Dat is namelijk jullie vaste kantoordag geworden en jij met het hele team aanwezig moet zijn. 

Hoe zou het zijn dat  jij je niet laat leiden door de waan van alledag zodat jouw zorgvuldig gemaakte planning voor deze week niet na 2 uur alweer in de prullenbak kan omdat er 'plots' allerlei andere zaken spoed hebben. Voor je het weet loop je alweer achter de feiten aan en het is nog maar maandag! Dan morgen, dinsdag maar vol goede moed opnieuw beginnen. Is het gelukt of stapte je toch weer in jouw oude vertrouwde verhaal? Enneh is dat jouw verhaal?


Wil jij echt uit die rat-race stappen? 
Jouw leven leven? Weet je? Dat kan! En het kan heel simpel!

Het is 'gewoon een kwestie van een stapje opzij doen!

In een ander 'veld' stappen en dan huppekee jij bent eruit en volgt jouw pad. Is het echt zo simpel 'Ja'.  Alleen dat je, voor je het weet, weer aan het rennen en het vliegen bent, komt omdat jij toch weer in jouw vertrouwde veld (jouw bekende treintje) van angsten en (oude) overtuigingen en onzekerheden (van anderen) bent gestapt. Jouw angsten die zeggen: 'Joh, zou je dat nou wel doen?'

Weet dat jouw angsten het goed bedoelen en je willen beschermen tegen het onbekende en het in hun ogen dus heel gevaarlijk is als jij op de rem gaat staan. Stel jouw angsten gerust, omarm ze en vertel dat anders doen, veel mooier en leuker wordt!

Op het moment dat jij je realiseert m.a.w bewust wordt, dat jij echt jouw leven wil leven? Trap op de rem en sta stil, adem rustig en licht en voel (wie of wat ben ik?) en doe wat 'klopt voor jou!

Waarschijnlijk zegt alles in jou nu: 'Nee niet doen. Spannend!!' Ja, dat klopt (ook), maar stop met sjeesen als jij echt meer plezier wil hebben, rust in je hoofd en energie in jouw lijf wil hebben!

Dus doe die stap opzij. Ga heel bewust in jouw eigen veld staan. Jouw land, waar jij 'Ja' zegt tegen jezelf! Sta stil, haal een paar keer rustig en licht adem, voel en stel jezelf de vraag: 'Wie ben ik echt? En ga doen!!

Lastig? Als je die stap zijwaarts doet, voel hoe jij je voelt op jouw pad. Welke emoties komen er dan omhoog? Blij? Vrij? rustig? Wat denk jij dan? Wie ben jij echt? Hoe meer jij bewust kiest voor jezelf, hoe helderder wordt, welke mooie stappen jij te zetten. Welk verhaal creëer jij voor jezelf?

Denk daaraan voordat je weer in de waan van alle dag stapt.

Vind je het best spannend die stap zijwaarts zetten? Snap ik! Dat is heel normaal! Het zit in jouw systeem en ondanks dat het niet fijn is, voelt die rat-race wel vertrouwd en bekend.

Wil jij heel graag zelf aan het stuur staan van jouw leven. Ben je daar helemaal klaar voor? Neem contact met me op om te checken of het klikt om samen die eerste nieuwe stappen te zetten.

Ik ben benieuwd wat die bewuste stap opzij jou gaat brengen. Laat je me het weten?

Hartegroet,
Petra
Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen