U moet er maar mee leren leven! Bah!
26 oktober 2022 
in Stress
4 min. leestijd

U moet er maar mee leren leven! Bah!

‘Joh, dit hoort nu eenmaal bij mij. Ik weet niet beter. Ik ben er ook wel aan gewend geraakt.’

Ik dacht: ‘Huh’, hoe is het mogelijk? Een fractie erna dacht ik ook: ‘Heel herkenbaar want zo zat ik ook in elkaar!’

Last van hoofdpijn, pijn in mijn keel, een paracetamolletje erin en weer door. Nog steeds last? Huppekee, dan gooien we er gewoon nog één in. Regelmatig een extreem hoge hartslag bij sporten. Tja, ik wist eigenlijk niet beter. Vond ik het leuk, nee! ‘Nou mevrouw, dat wordt niet meer sporten’: zei een cardioloog tegen mij en ik dacht: “Dit kan niet waar zijn!” Enneh even voor de duidelijkheid: ik ben geen topsporter, ook niet in de amateur klasse. Integendeel daar bundel ik ergens achterin.

U moet er maar mee leren leven!

Pardon?

Hoe lang ga jij door met de signalen van je lijf negeren?
Zolang de pijntjes geen probleem zijn, ga je door. Maar ik vond het wel een enorm probleem, want bewegen betekent zoveel voor mij! Bewegen geeft me vrijheid, blijheid, rust, fitheid, spierkracht, vertrouwen en een hoop lol! En last but not least: het geeft me het gevoel dat ik leef! Zo begon mijn wonderbaarlijke reis van mijn hart. Genoeg over mijzelf nu.

De jonge vrouw die tegenover me zat, sprak over de continue gejaagdheid in haar lijf. Niet van de laatste paar weken of maanden. Nee, al heel haar leven. Vanaf dat zij zich kon herinneren, als klein meisje al. Ze wist dus niet beter. Tot dat ze bewust werd dat ze last kreeg van allerlei prikkels, moeheid en het haar belemmerde in haar werk en sociale leven. Gewoon niet lekker in haar vel zat en dat klinkt vaag maar je snapt wat ik er mee bedoel. Zij was er klaar mee en dan is het tijd voor actie.

Okay, nog even terug naar mijzelf. Ik krijg ik de kriebels als iemand zegt: ‘Het is zoals het is of ik moet het maar meedoen’ en dan druk ik me nog zachtjes uit. Hoe goed bedoelt, het ook is.

Okay, stap één is accepteren en deze bestaat voor mij uit drie stappen.

Accepteren van de situatie nu (hoe shit die ook is), het accepteren van het verleden en dus dankbaar zijn voor wat is geweest en ook vergeven (hoe super naar het ook is geweest). Dan de laatste derde stap van accepteren: het accepteren van je toekomst!

Want hoe zou het zijn als jij die pijn, die je soort van als normaal beschouwde, niet meer in je leven is? Die pijn die jou belemmert in wat je eigenlijk heel graag wil doen. Wat nu als die er niet meer is? Wie ben je dan? Wat doe je dan? Dan wordt het echt anders. Hoe zou het zijn als jij geen last hebt van pijnlijke schouders, lage rugpijn, gejaagdheid in je lijf of wat het is waar je last van hebt? Kan jij dat visualiseren, bedenken en nog beter, voelen? Hoe ziet die mooie toekomst, die jezelf creëert, er dan uit? En zet hoog in want echt alles is mogelijk met onze mind. Stretch zover dat je er niet meer bij kan met je brein! On beyond!

Wat is dat toch, dat jij jezelf in een soort van slaap sust, en jezelf tegenhoudt?

Ergens is het ook wel comfortabel. De situatie is niet opperbest maar jouw systeem denkt: “Dit is bekend en veilig dus laten we het maar zo houden. Dat kost geen energie, dus prima!” Het brein wil alle energie reserveren om alle processen in het lijf te optimaliseren, cellen te repareren etc. etc. Ook jouw ego, de mini-versies van jou, wil dolgraag geen veranderingen. Zij of hij wil dat het vertrouwt blijft. Hoe mooi is het dat je kan vertellen dat het veel leuker kan worden?

Wanneer je je bewust wordt dat jouw pijn, of het nu op fysiek, emotioneel of mentaal vlak is, een probleem aan het worden is, dan is het tijd voor actie. Een mooi signaal van je hart, jouw systeem aan je hoofd dat je echt wat wil doen! Immers anders doen, is anders krijgen en dan kan het snel gaan!

De jonge vrouw heeft stappen gezet, in het kwantumveld (het veld van wonderen wordt dat ook genoemd), en is zich bewust geworden van haar belemmerende patronen (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel). Zij ademt (mediteert) en heeft haar mindset geherprogrammeerd. De natuurlijke ontspanning begint terug te keren in haar lijf! Hoe mooi is dat?! Daardoor verandert er van alles en ook in haar omgeving! Niet zo gek want alles is energie!

Zo een ‘transformatieproces‘ hoeft helemaal niet ingewikkeld en zwaar te zijn! Je hoeft namelijk niet alle shit allemaal opnieuw te doorleven en herbeleven en dus bang te zijn voor gekke of enge dingen.

Merk je dat je steeds meer dreigt vast te lopen? Je wil heel graag anders en je merkt dat wat je ook probeert het uiteindelijk niet het resultaat oplevert wat jij dolgraag wil?

Laat het me weten, als je echt nu aan de slag wil en niet wil wachten tot het nieuwe jaar. In de maand november en december heb ik nog een aantal plekken voor mijn nieuwste traject! Je kan nog steeds dit jaar jouw doelen waarmaken of anders gezegd jouw dromen manifesteren.

Wat wil jij?

Dan kijken we samen wat voor jou 'klopt'!
Hoe zou het zijn dat jij dit jaar nog die eerste stappen zet naar weer lekker in je vel voelen?
Dat rust in je hoofd en een ontspannen lijf normaal is?

 💓Mijn traject Leef JOUW leven - doorbreek jouw patronen!
 - 3 sessies (intake 2 uur en 2 sessies van 90 minuten)
 - 1 persoonlijke audio
 - Op locatie €779 of online €667

Hartegoet,

Petra

P.S. links op de foto dat ben ik, snorkelend naast een spermwhale. Echt nooit verwacht dat ik dat zou durven! I did en dat gevoel toen is niet te beschrijven, magic!

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven.Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren.Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven!Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan!Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica.Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen