Met ademhaling jouw stress verminderen - Gouden tip van Petra | video voor Coachfinder
22 augustus 2022 
in Stress
2 min. leestijd

Met ademhaling jouw stress verminderen - Gouden tip van Petra | video voor Coachfinder

Toen ik gevraagd werd door Coachfinder wat is jouw gouden tip om stress te verminderen, hoefde ik niet lang na te denken.

Ademhalen! Tien jaar geleden dacht ik nog: Ademhaling, hoezo? Dat gaat toch automatisch? Daar hoef ik in ieder geval niet over na te denken! Daarover een andere keer meer.

Nu is ademhaling mijn meest favoriete middel om rust in mijn hoofd en lijf te creëren. 

De meest makkelijk oefening is jouw ademhaling volgen. Ja, zo simpel is het!

Jouw eigen ademhaling volgen is heel effectief omdat deze de rem van jouw zenuwstelsel aan zet.

De allermooiste anti-stress tool heb je dus altijd bij je! 

Of je nu op vakantie bent, thuis, op je werk of waar dan ook. Jijzelf kan altijd aan de slag om minder stress in jouw lijf te ervaren.

Bekijk mijn filmpje over je ademhaling volgen volgen voor Coachfinder!

Heb je last van stress?

Natuurlijk is het goed om je bewust te worden van wat maakt dat je last hebt van spanning en daaraan gerelateerde klachten MAAR, je kan NU dus echt wat doen om  meer rust in je lijf te creëren!

Wist je dat ademhaling ook de tool is om bij je hart te komen?

Een andere ademhalingsoefening:

Haal rustig adem: 4 tellen in, 2 tellen vast houden en 5 tellen uit. Je hartslag gaat naar beneden, je ervaart een innerlijke rust en je laadt op. Probeer dit eens 1-2 minuten per dag te doen en na een week te verhogen naar 2-3 minuten en zo verder. Je zal versteld staan van het resultaat!

En als je de rust ervaart en je bent zover. Stel jouw hart de vraag: 

Hoe gaat het met mij? En luister wat je hart te vertellen heeft…

Nog meer ademhalingsoefeningen vindt je in het volgende artikel "5 vragen over ademhalingsoefeningen" van Coachfinder.

Wat heeft jouw hart te vertellen? Een mooie vraag om in één van de laatste weken van de vakantie aan jezelf te stellen. Heb jij de tijd genomen om te reflecteren de afgelopen zomerperiode. Mocht het je toch nog niet gelukt zijn, dan helpen de vragen in de volgende link jou misschien: 5 vragen om de balans op te maken.

Hoe zou het zijn als je doet wat jouw hart je te vertellen heeft? Hoe ziet jouw ideale dag er dan uit? Wat zijn jouw verlangens?

Als je nu denkt? Poeh, ik zou wel willen luisteren maar:

Als ik luister, komt er geen antwoord. Het blijft stil...

En ja, ik zou heel graag willen luisteren omdat ik graag anders wil en ik heb al van alles geprobeerd; boeken gelezen, workshops gedaan, gesprekken gehad maar het lukt me niet! Meld je dan aan voor 1 van de 3 gratis coach sessies. Tot en met 3 september geef ik 3 gratis online coach sessies weg. Deze sessies duren 90 minuten en zijn online. Stuur me een berichtje, of mail me: petra@hartzinnig.nl of via het contactformulier (klik op de link).

Heb een mooie dag!

Hartegroet,

Petra
 


Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven. Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren. Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven! Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan! Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica. Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen