Denk alsjeblieft aan jezelf!

Denk alsjeblieft aan jezelf!

 

Mocht je mijn vorige blog niet hebben gelezen. Ik ben in Spanje, Malaga, waar mijn moeder begin mei is opgenomen met een longembolie en vervolgens door complicaties op de IC belandde.

 

Een heel bijzonder gesprek heb ik met mijn moeder vlak voordat ze in slaap wordt gebracht, zodat haar lichaam alle energie heeft om goed te herstellen. Ondertussen vinden telefoongesprekken plaats tussen het ziekenhuis in Ronda en de twee academische ziekenhuizen in Malaga. Daar moet ze naar toe i.v.m. de juiste specialistische kennis en onderzoekstechnieken.

 

Ze is helder en ondanks dat zij zich echt niet tof voelt, zegt zij over een dierbare die haar sterkte heeft gewenst en aan haar denkt: “Zou je willen zeggen, dat ze aan haarzelf moet denken? Ze is een mooie slimme vrouw en ze verdient veel meer dan de situatie waarin ze nu leeft. Ze ziet er mager uit en heeft hartkloppingen. Dat is het allemaal niet waard. 

 

Ik denk: Wauw, mam! Hoe zou het zijn als je dat haar zelf verteld? Ze kijkt me aan en ik zie hoor ogen zeggen: Hoe dan?

Ik open de dictafoon op mijn telefoon en leg uit hoe het werkt. Ze begint te vertellen:

“Lieve meid, wil je alstublieft aan jezelf denken want zo kan het niet langer! Dit duurt al een paar jaar! Sterkte!” 

Kort maar krachtig. Trots op mijn mama en ook ontroerd. Zij krijgt sterkte en ze wenst sterkte aan een ander.

 

Even dacht ik: “Waarom laat ik het mama niet vertellen als ze weer wakker wordt?” Ik schrok van mijn eigen gedachten. Ik was bang dat ze het zou vergeten of….Huh, denk ik dan dat mama niet meer wakker wordt? Ik besefte: ja, dat is mijn angst. Daar ben ik mee in de wachtkamer gaan zitten ‘kletsen’ en heb de beperkende gedachtes en overtuigingen weggeknipt. Ik wenste een voorspoedige reis naar Malaga en een optimaal herstel dat het beste past voor mijn moeder.

 

Dat is het, he?! “Denk alsjeblieft aan jezelf!”

En nee, dat is helemaal niet egoïstisch want als alleenstaande moeder zal je toch echt ervoor moeten zorgen dat je blijft staan. Wie zorgt er anders voor jou én wie zorgt er voor de kinderen? Wie brengt anders het geld binnen? Het leven mag vol joy en liefde zijn. Energievol, makkelijk en licht. Ja, toch?

 

De reactie van deze dierbare persoon, heb ik mijn moeder verteld terwijl ze sliep. Ik weet zeker dat ze dat kon horen. “Lieve Ireen, wat lief en ik ben er mee bezig!”

 

Een week lang heeft mijn moeder geslapen op de IC. Ondertussen werd ze naar twee ziekenhuizen vervoerd. Inmiddels is ze wakker en praat ze weer volop. Goh, wat heb ik dat gekwebbel gemist! Ze is stabiel en fragiel en de behandeling gaat door. Het duurt nog even voordat ze ontslagen wordt en ook weer naar Nederland mag reizen. 

Na drie dagen vraagt ze: En hoe is het met haar? Heeft ze al gereageerd op mijn bericht? 

 

Wauw! Trots dat ik haar dochter mag zijn.

 

Heb jij last van al die stemmetjes in jouw hoofd. Voelt het ongemakkelijk als je alleen aan jezelf denkt? Vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen? Ben jij een kei in jezelf wegcijferen en maar zorgen voor een ander?

Wat zou jij echt graag willen? Wat is jouw verlangen?

 

Vind jij ook: Zo kan het niet langer! Ik moet echt aan mijzelf denken?

 

Neem contact met me op voor een gratis sessie. Stuur me een berichtje, DM of mail me voor een gratis sessie van drie kwartier!

 

#Denkaanjezelf #Watwiljij #stemmetjesinjehoofd #doorbrekenvanpatronen #doenwatjeleukvindt #beperkendeovertuigingen #touchofmatrixtherapeut i.o.

 

Ik enthousiasmeer topsporters en toppers op de werkvloer mentaal te bewegen. Als ‘moeten moeten’ doorslaat in verkramping en zij zichzelf blokkeren en topprestaties uitblijven. Dan begeleid ik hen hun blokkades, destructieve patronen te doorbreken zodat zij relaxed met de juiste mindset hun (sport)leven kunnen leven met op de piekmomenten de juiste spanning om te excelleren. Naar rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Dat je weer ‘in control’ bent van JOUW mooiste leven! Mijn visie: ’Gewoon’ gelukkig ambitieus zijn in een druk vol leven kan! Door een wonderbaarlijke reis met mijn hart ben ik in 2017 geswitcht van risk & compliance manager naar mental coach. Al mijn ervaring bij de big four en banken combineer ik met mijn persoonlijke (hart)ervaringen en kennis op gebied van stress, vitaliteit, bewegen en kwantumfysica. Op www.hartzinnig.nl vind je mijn verhaal en trajecten die ik aanbied. Ook ben ik te boeken als spreker voor: hart- en hoofdzaken, bewegen voor je brein, doorbreken van patronen (Hoe zou het zijn dat het wel lukt?)
Reactie plaatsen