Petra Muller

Heart & Mind coach voor ambitieuze vrouwen die dolgraag rust en energie willen hebben om TOP prestaties te leveren, ook in een druk leven. Voor hen die topsport bedrijven letterlijk & figuurlijk!

Mijn hartritme zette mij op het goede spoor.

Ik had het perfecte plaatje, van de buitenkant dan, een leuke vriend, twee gezonde jonge zonen, goede baan als risk & compliance manager bij Rabobank en daarvoor PwC, financieel onafhankelijk, mooi groot huis en toen plots gingen we scheiden. Had ik even niet zien aankomen, maar ik power Petra, knalde gewoon lekker door. Ik zou wel eens even laten zien aan alles en iedereen dat ik het prima kon. Full-time job, studie, biebmoeder, sporten, mega to-do lists. Alleen had ik regelmatig hartritmestoornissen en dat alleen tijdens mijn geliefde sporten. Op een gegeven moment hoefde ik alleen maar mijn hardloopschoenen aan te trekken of mijn hartslag schoot al omhoog. Zo was ik er (blijkbaar) mee bezig. Mijn uitlaatklep voor een druk hoofd en gedoe was en is sporten met als bijkomend voordeel een slank fit lijf. Nou ja, fit? Wakker worden van de vroege wekker (want ja er moet nog zovéél gebeuren) met de gedachte: “Pfff, wat ben ik nog moe!” Tegelijkertijd nam ik mezelf heilig voor, zoals elke ochtend: “Vanavond ga ik echt op tijd naar bed!” Niet dus want toch ging ik maar door tegen beter weten in.


Ik was ook ontzettend boos op mijn hart en gefrustreerd omdat pilletjes en operaties niet hielpen. Ook was ik best wel eens jaloers, waarom kunnen anderen wel zonder zorgen lekker sporten en ik niet?


Ik werd door mijn hart gedwongen te luisteren en te voelen. Waar was ik nu helemaal mee bezig? Tijdens mijn zoektocht beweerde een sjamaan (ja, ik moest ook even googelen) dat ik niet ademde. Nee maar, hoe dan? Ik zit hier toch, levend? En wat fijn dat ik dáár in ieder geval niet over na hoef te denken. Ik moet al zoveel!


Pijnlijk… Ik moest echt de boel anders gaan inrichten, mijn hart letterlijk laten spreken, om een blije en geen chagrijnige moeder te zijn. Een energieke zelfstandige carrièrevrouw die weet wat ze wil en plezier heeft in het leven. Wat ik écht wilde? Geen idee.. en als ik ook maar dacht aan iets anders zorgden de stemmetjes in mijn hoofd er wel voor dat ik de stappen niet zette en rond bleef dralen in vicieuze cirkeltjes.


Ik was mijn hele leven bezig met ‘in control’ vraag stukken. ‘Show and prove me and comply or explain'. Puur hoofdwerk dus en geen haar op mijn hoofd durfde te ‘rapporteren’ dat alles in mijn lijf zei: 'Dit klopt niet, want echt harde evidence ontbrak'. Ook ben ik gevormd met de overtuiging dat intuïtie of gevoel nooit de basis kan zijn van een groen of rood vinkje, toch?

Ik doe wat 'klopt' voor mij!

In 2016 heb ik het roer omgegooid. Mijn baan opgezegd. Mijn huis verkocht voor een veel kleiner oud Zaans exemplaar. Ik heb mijzelf ruimte en vrijheid gegeven om op avontuur te gaan, naar mijzelf. Dat hart van mij te laten kloppen letterlijk en figuurlijk! Wie of wat ben ik? Wat wil ik nu echt? Ik ben studies, cursussen gaan volgen die ik leuk vind en niet om promotie te maken. Van hoofd naar hart coaching, stresscounseling, beweeg coaching, ademen, Touch of Matrix etc. Ik ontdekte de energetische, spirituele wereld en de kwantumfysica (pure wetenschap!). Ik ben mijn shit gaan opruimen en ik heb een positieve mindset geprogrammeerd. Ik werk nog steeds hard maar omdat ik het leuk vind én nu met een goed kloppend hart! En als het ritme uit de pas loopt, ben ik me bewust; ha, ik doe het zelf!


Ik vind het leuk om midden in de nacht wakker gemaakt te worden voor avontuur! Een duik in de zee, een trailrun met fakkels of een heerlijke knuffel! Ik adem (mediteer) dagelijks minstens 10 minuten en bij een drukke dag twee keer zo lang. Ja, dat klinkt paradoxaal. Die stemmetjes in mijn hoofd verklaarde me ook voor gek. Inmiddels smeken ze om die extra 10 minuten ;-) Ik heb een heerlijke relatie en ben een blije moeder van inmiddels puberende jongens met co-ouderschap.


In 2017 ben ik mijn coach bedrijf begonnen, HartZinnig. Ik doe waar ik elke dag super enthousiast van word. Ook in het weekend als ik denk aan de eerste werkdag van de week! Yes, dan sta ik te popelen om weer aan de slag te gaan! Ik help drukke ambitieuze vrouwen in de zakelijke dienstverlening, zodat zij ook moeiteloos hun bed uit springen en einde dag nog in zijn voor een (computer)spelletje met de kids of te sporten of wat zij leuk vinden i.p.v. altijd maar door te gaan met werken.

Sinds ik de controle heb losgelaten, ben ik meer 'in control'

Ik ontdekte dat ik niet alles hoef te weten en 'ai' dat was spannend! Dat willen beheersen, 'in control' willen zijn was écht mijn dingetje. Sterker nog dat was mijn vak! Ik vond het bijzonder dat door het niet te hoeven weten en ik de controle dus los mocht laten, het leven zoveel makkelijker gaat. Ik kreeg rust in mijn hoofd. Wist ik veel dat ik, door van alles te willen beheersen, mijzelf beperkte, verkrampte en juist daarom veranderen (ondanks dat ik wist dat die verandering echt veel beter was voor mij) zo ontzettend moeilijk is. Niet zo gek dat mijn hart maar harder en harder aan mijn deur klopte. Ik ging maar door.


En dan wil niet zeggen dat beheersen en analyseren onnodig zijn maar dat ‘hoofdwerk’ op één lijn moet (en dat is het enige wat moet ;-)) zitten met mijn gevoel in mijn hart en buik.


Wetende dat wij mensen 3% bewust doen en de rest onbewust maakt dat het onmogelijk is alles te willen weten. Ja, ik de register controller die jarenlang naast haar werk heeft gestudeerd, zegt: 'Ik hoef het allemaal niet weten!'*. Ik houd nog steeds van dashboards en roadmaps (ist und soll) omdat ik dan inzicht creëer in wat ontastbare dingen, als hartritmevariabiliteit, gevoel, energie, mindset voor tastbare positieve blijvende veranderingen teweeg brengen. Ik combineer harde feiten en zachte ontastbare stof. Tenslotte is alles energie!

*) Het mooie is ook dat alle antwoorden al in je zitten! Haha, klinkt zweverig misschien maar door verbinding te maken met het kwantumveld gaat een wereld voor je open!

Mijn visie: Doe wat 'klopt' voor jou!

Luister naar je hart, naar wie jij écht bent én gebruik je mind! Die combinatie maakt dat jij doet waar je blij van wordt en vol energie zit!

En alles is mogelijk! Ambitieus en gelukkig zijn in een druk leven én fit zijn én een vrolijke moeder en partner.

In beweging (fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel) ontdek jij welke wijsheden en antwoorden allemaal in jouw hart verborgen zitten! Ook word jij je bewust van wat jij allemaal voor de ' veiligheid ' om jouw hart hebt gebouwd (zodat je geen pijn hoeft te voelen) en dat maakt dat het zo lastig is om te veranderen.

Door naast je hart óók je mind te gebruiken ga jij ook echt doen!

Het gaat niet om dé balans tussen werk en prive (ik heb zo een hekel aan dat woord) maar om balanceren. Een ballerina op een koord hoog in de piste is ook niet in balans (Tibor). Sterker nog als ze dat zou doen valt ze in het diepe gat. Niet handig dus. Ik vind het heerlijk om juist zo nu en dan lekker uit de bocht te scheuren! Een beetje te veel en een beetje te weinig. En dat ik tussendoor voel wanneer het rempedaal aan te raken of een dot gas mij veel meer lol gaat opleveren.

Als je me zou kennen dan zou je weten dat ...

Om de week run ik taxibedrijf Mama Moes (zo noemen de kinderen mij ;-)) en rijd ik de kids naar voetbal, atletiek en school. Okay, dat laatste alleen als het stormt en regent.


Ik heb met walvissen gezwommen in Dominica met m’n eerste Tinder date!


Ik heb een tik dat ik overal hartjes in zie, laatst een stukje toiletpapier op de grond van de wc. (Ik weer terug om er een foto van te maken).


Ik heb stapels boeken die in de wachtrij staan en ben er met vijf tegelijk bezig. Mijn favoriet is 'Superheldje'. Een kinderboek waar alles gigantisch fout gaat maar als dat niet was gebeurd het nog veel en veel erger zou zijn. Toeval bestaat niet ;-)


Mijn guilty pleasure is gele bananenschuimpjes. Echt waar! Maak me gek!


Ik ben een havermoutfreak. Met pindakaas, pure chocola, espresso, frambozen, met of zonder pitjes, ochtend, middag of avond. Heerlijk! Ik ben in voor elke variant. Heb jij recepten? Meer dan welkom!