Petra Muller

Rust, energie en focus in een druk leven!

Wil jij ook beter voor jezelf zorgen?

Mijn missie: In beweging de wijsheid van jouw hart ontdekken


Jij bent bent in de lead van jouw leven! Jij staat achter het stuur!


HartZinnig staat voor een vitaal, gelukkig en zinvol leven waarin geluisterd wordt naar het hart én het verstand. 

Doordat mijn eigen hart jarenlang protesteerde tijdens mijn geliefde sporten werd ik gedwongen balans te zoeken tussen mind, body en soul.

Al mijn kennis en ervaring gebruik ik om mensen lekkerder in hun vel te laten voelen! Niet voor even, maar structureel!

HartZinnig biedt de meest impactvolle verander & vitaliteit programma's aan zodat jij, jouw bedrijf, jouw werk voor altijd 'lekker in je vel' zit.

Jij hebt de regie, rust in je hoofd en jouw energiemanagement is in orde. Jij bent 'in control'!

Voor drukke ambitieuze professionals en ondernemers, die last hebben van stress en daaraan gerelateerde klachten.

Vanwege mijn achtergrond begeleid ik veel mensen werkzaam in auditing, risicomanagement en compliance. Maar in welke branche je ook werkt, ik help je graag! 


Individuele coaching, in teams bij persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, verandertrajecten en (persoonlijk) risicomanagement.

HartZinnig zet jou mentaal & fysiek in beweging! We gaan naar buiten, in de natuur! 

Mijn visie: Jij bent gelukkig aan het leven in plaats van overleven of naleven!


EEN KLOPPEND HART, KLOPPEND HOOFD, KLOPPEND LIJF, KLOPPEND LEVEN
ZONDER STRESS


HartZinnig gelooft dat ieder mens vanuit bewegen zichzelf (opnieuw) ontdekt, letterlijk en figuurlijk bewegen. Lijf, hoofd en hart! En dat je vanuit je hart ziet dat jij in de 'lead' bent van jouw leven.

HartZinnig ziet dat mensen zijn vastgelopen, zitten te piekeren, in de rat-race zitten en maar doorgaan. Graag rust willen, al van alles hebben geprobeerd maar het niet voor elkaar krijgen waardoor ze juist niet vooruit komen, gestrest zijn, moe en snel geïrriteerd, niet kunnen concentreren, focussen.

Ik was super in 'en maar doorgaan'

Ik ben Petra Muller en mijn bedrijf heet HartZinnig. ik ben een enthousiasmerende Transformatie Coach.

Van jongs af aan was ik al gek op sporten en daardoor heb ik een enorme passie voor bewegen: fysiek en mentaal. Ik ben bedrijfskunde voor de financiele sector gaan studeren omdat ik zelfstandig en onafhankelijk, vrij wilde zijn. Jarenlang heb ik ervaring op gedaan in risicomanagement en compliance bij o.a. KPMG, PwC en de Rabobank. Mijn hoofd maakte overuren. Strakke schema's, de boel 'in control' krijgen en houden, druk, druk, druk...

Bij mij ging het zelfs zo ver dat mijn hart begon te protesteren en dat alleen tijdens mijn geliefde sporten! Een pilletje en operaties hielpen in eerste instantie niet. Ik moest wel naar mijn hart leren luisteren en dat heb ik mij eigen gemaakt op HartZinnige wijze!

Sinds 4,5 jaar coach en train ik buiten in de natuur en on-line met mijn18 jaar werkervaring in risicomanagement, compliance en auditing.

Mensen die last hebben van stress en daaraan gerelateerde klachten en maar door gaan. Ook tijdens deze corona periode en dat terwijl stress jouw immuunsysteem enorm verlaagd!

Daarom biedt HartZinnig inspirerende transformatie coach sessies aan zodat je jij (weer) vrij voelt, krachtiger bent, meer in balans, energieker, 'in control' bent van jouw leven. Het zelfmanagement en het energiemanagement zijn in orde en daardoor ben jij super aantrekkelijk voor jouw persoonlijke omgeving en jouw werk!

Jij bent vitaal en jouw afweersysteem is in orde!

Sinds ik de controle heb losgelaten, ben ik meer 'in control'

Ik wilde alles graag heel goed doen om te zorgen dat alles goed gaat. Overvolle agenda's om graag alles te willen beheersen, is (onbewust) energievretend, zorgt voor (spier)spanning en is vaak frustrerend. Door te leren accepteren wie ik ben en zaken los te laten heb ik juist meer rust en grip!

Als ik een ding heb geleerd dan is het, de essentie dat hart en hoofd onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Alleen hoofdelijk is niet goed en alleen op basis van gevoel kom je er ook niet.

En er is meer… het hele lijf en de omgeving spelen ook een essentiële rol. En daar maken we bij HartZinnig werk van! Het hart vormt de kern in alles wat wij doen en voor mijzelf: als moeder, als sporter, als partner en in mijn werk als coach én risk & compliance consultant. Het eigenzinnige stuk is wie jij echt bent, de zin van jouw leven en vooral jouw keuzes (en niet die van een ander).

Ik combineer mijn passies door mensen te inspireren in beweging te komen en te helpen in hun proces naar balanceren in de continue veranderde omgeving. Zelfmanagement, energiemanagement en stress management zijn op orde.

Allerlei verander vraagstukken en dilemma’s op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en leiderschap pak ik met beide handen aan. Individueel of voor teams. Net als risicomanagement en compliance issues waarin het HartZinnig zijn is verweven.

Mijn visie: Doe wat jij leuk vindt!


Dan ben jij Gelukkig aan het leven in plaats van overleven!


Welke zienswijzen en denkpatronen weerhouden je er van de dingen te doen die je graag wil doen? Die jij leuk vindt! Ook waarvan je weet dat die goed of gezond voor je zijn, maar die je toch niet voor elkaar krijgt te doen? Die nieuwe positieve verandering daadwerkelijk integreren en duurzaam laten zijn. Niet op wilskracht, maar op zo’n manier dat je er niet meer over na hoeft te denken. Dat het als vanzelf gaat!


Waarom HartZinnig?

HartZinnig gaat over kijken met je hart zodat je de wijsheid van je hart gaat ontdekken. Dus echt zoals jij bent! Je doet de dingen op geheel jouw eigen wijze, omdat dat diep van binnen goed voelt. Jij dat leuk vindt! Je ontdekt dat jij in de lead bent van jouw leven en als je volledig jezelf kan zijn, je in balans bent, gelukkig bent en straalt. Dat heeft ook een aanstekelijk effect op je (werk)omgeving. Je energiemanagement is in orde, net als jouw zelfmanagement. Je ben vitaal, staat krachtig en energiek in het leven!

Wat is HartZinnig?

HartZinnig is een combinatie van “Hart” en “Eigen (aar) Zin(nig)”.

Het "Hart” is het universele symbool voor liefde en ook voor gevoel. Het hart is wie jij bent ❤️! We gaan op onderzoek wat jouw hart te vertellen heeft en jij gaat doen! Zonder hart kan je niet leven en zonder gevoel geen liefde (geen hart). Het hart wordt beïnvloed door gevoelens. Denk maar eens als je verliefd wordt, gaat je hart sneller kloppen maar ook als er gevaar dreigt.

"Eigenaar" staat voor eigenaarschap. Jij bepaalt hoe en wat. Jij bent verantwoordelijk (accountable) voor jouw leven. Jij staat aan het stuur.

"Eigenzinnig" staat voor de dingen op jouw manier doen, ook al wijken die af van andere mensen.

"Zin" betekent het moet zin hebben, toegevoegde waarde hebben in ieder geval voor jou! Wat is jouw doel in het leven? Zingeving dus.

"Zinnig" is met verstand in actie komen; doen!

De combinatie van voelen, denken en doen zorgt voor bewustwording en een daadwerkelijke duurzame positieve verandering!


De HartZinnig methodiek is gebaseerd op vijf pijlers. Het hart staat centraal. De kracht van het hart stelt ons in staat om voluit te leven en ons potentieel volledig aan te spreken. Naast het hart hebben we vier andere componenten: je lijf, je gedachten, je gevoelens en je omgeving. ‘HartZinnig leven’ vraagt bewuste aandacht op deze vier gebieden. Wanneer deze aandacht in verbondenheid met het hart is, ontstaat een staat van ‘intern aangedreven zijn’; intrinsieke motivatie.

Jezelf hervinden en blijven in wat voor situatie dan ook zodat je weer volle kracht kan leven.

Onze HartZinnig trajecten

Goed voor jezelf zorgen!

Geen stress, wel rust en ontspanning!

Wil jij beter voor jezelf zorgen, meer vrijheid en minder stress? Uit die dagelijkse rat-race komen, niet continue alle ballen in de lucht houden en zo moe zijn van jezelf? Kunnen ontspannen en dan ook zonder schuldgevoel?

Vind je het fijn om persoonlijk daarin te worden begeleid met de volle aandacht voor jou?

Yes, jouw droombaan!

De baan waar jij blij van wordt!

Hart en Hard werken, met een 't' en een 'd'

Zit je al een tijdje te piekeren over je werk? Je hebt het niet helemaal naar je zin, maar wat dan wel? Je bent er ooit ingerold. Wat wil je eigenlijk, waar word jij blij van? Waar is dan die leuke job voor mij? Of ben je werkzoekende?

Wil jij geïnspireerd worden door een enthousiasmerende coach?

Fitter, blijer, meer focus!

Meer bewegen, dat kan jij!

Wil jij een superlekker fit lijf en een topfit brein?

Een betere nachtrust, minder depri gevoelens, betere ademhaling, meer zelfvertrouwen, meer energie! Weet jij dat bewegen goed voor je maar je krijgt het maar niet in je systeem?

Heb jij dat zetje nodig om écht in beweging gezet te worden?

Wat anderen over HartZinnig zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Ik voel me gelukkiger!
Ik voel me gelukkiger, kilo's lichter en niet meer geleefd! Ik heb meer inzicht in waar ik voor sta en wat mijn kwaliteiten zijn.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Ik zorg veel beter voor mijzelf!
Petra straalt een fijne energie uit. Door het coachingstraject zorg ik veel beter voor mijzelf. Hierdoor ben ik meer tevreden over de dingen die ik doe en bereikt heb en vind ik het veel minder belangrijk wat de buitenwereld daar van vind. Ik begrijp veel beter waar bepaald gedrag of gevoelens vandaan komen en kan dat veel beter in perspectief plaatsen.
Ms. Nameless
Add Your Stars
Het is als of er een soort spotlight op mij is aangezet!

Dit coaching traject heeft mij ontzettend geholpen om mijn persoonlijke kwaliteiten te (her)ontdekken en te (her) waarderen. Daarom sta ik weer meer zelfverzekerd in het leven. Alle gesprekken en bijbehorende opdrachten sloten goed op elkaar aan en waren persoonlijk afgestemd op mijn situatie. 

Petra beschikt over veel kennis en ervaring op vele gebieden en kon mij van de nodige informatie voorzien en mij aansporen om er zelf verder naar op zoek te gaan voor verdieping

Ms. Nameless
Add Your Stars