“It always seems impossible until it’s done!”

Voor Wie?

Bedrijven en leidinggevenden die een aantrekkelijke werkgever willen zijn met gelukkige medewerkers.

  • Wil je medewerkers ook mentaal ontwikkelen?
  • Een goede work-life balans is ook belangrijk?
  • Er is ruimte voor het maken van fouten, maar men durft niet?
  • Je ziet burn-out klachten en weet niet hoe die aan te pakken?
  • Je wilt een vitaliteit beleid opzetten?
  • Dat medewerkers “hart voor de zaak” hebben?
  • Iedereen zegt “Ja” tegen de verandering maar het lukt niet?
  • Je wilt inzicht in de veranderingscapaciteit van medewerkers? 

Resultaat

Gelukkig personeel is: Blij, Productiever, Innovatiever, Meer betrokken, gemotiveerd, Loyaler, Opener, Energieker. Als gevolg daarvan is de hele onderneming winstgevender.

De werknemer heeft: work/life balance in orde, meer energie, inzicht in zichzelf, is zelfreflecterend, wat zijn (kern)kwaliteiten zijn, meer zelfvertrouwen, minder last van stress, meer focus, meer ontspanning en mentale kracht.

Dit programma zet medewerkers mentaal in beweging, zodat zij gelukkig zijn; beter presteren omdat zij zich steeds makkelijk aanpassen aan de continue veranderende omgeving. Ze leren anders met zaken om te gaan.

Kortom: Gelukkige medewerkers die significant beter presteren en een aantrekkelijke werkgever voor “young professionals”!

HartZinnig leert je blij zijn door de wijsheid van jouw hart!

Hoe?

HartZinnig gebruikt programma’s en sessies waarin de medewerker zich herkent en in zijn behoefte voorziet. De start is altijd een kick-off waarin deze aan bod komen. Daarna gaan we verder, of in teamsessies of in persoonlijke trajecten of in de combinatie.

Gericht op de kernwaarden van het bedrijf en kwaliteiten van het individu met de positieve impact daarvan op het geheel: 1+1 = 3

De intensieve coach gesprekken zijn toegespitst op: energiemanagement, zelfmanagement, bewustwording, vitaliteit, persoonlijk leiderschap en duurzame inzetbaarheid. 

Het programma combineert verschillende technieken zoals Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP), Mindfulness (ademen en mediteren), Rationele Emotieve aanpak (RET) en Kernkwaliteiten van Ofman.

Daarbij gebruik ik mijn expertise op het gebied van vernieuwend coachenstresscounselingverandermanagement, beweegcoaching en mijn managementervaring

Wat?

We gaan op onderzoek: In wat voor bedrijf werk je? Wat zijn de kernwaarden? Wie ben jij? Wat zijn jouw intrinsieke drijfveren? Waar word jij echt blij van? Waar loop je steeds tegen aan? We analyseren wat je weerhoudt om de stappen te maken die jou leiden naar je krachtige “ik”, vol energie en zelfvertrouwen.

Met concrete oefeningen pas je alles direct toe. Je laadt je batterij weer op zodat je energie hebt op je werk en ook privé. Leert los te laten en om te gaan met jouw verantwoordelijkheidsgevoel. Na iedere sessie kijken we waar je staat, welke stappen zijn gemaakt en wat de volgende actie is.